Opdrachtgever: Duurzaamheidscentrum Weizigt

Dienst:  Stimuleren duurzaam denken in Dordrecht

Project: Lesmateriaal

Designer: Esther Lips

Weizigt valt onder Gemeente Dordrecht en zocht een ontwerp- en illustratiepartner voor het vormgeven van uniek lesmateriaal, bestemd voor leerlingen van de basisscholen uit deze gemeente en regio. Die partner werd gevonden in NJI.

NJI startte met het ontwerpen van een basisgrid, dat inmiddels al jaren wordt gebruikt en waar nog altijd op wordt voortgeborduurd bij nieuw lesmateriaal. Een terugkerende klant (sinds 2006) waar NJI met veel plezier haar illustratietalent voor inzet.

Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt ruim twee hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten: een duurzame stadsboerderij, het koetshuis, tuinen, een klimaatkas, het aquarama en een bijenstal. Naast de kinderboerderij is direct bij de uitgang naar het Weizigtpark een grote speeltuin aanwezig waar de kids lekker kunnen spelen.

Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Ze bieden mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren. Bedrijven en andere organisaties kunnen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt bijeenkomsten organiseren, elkaar ontmoeten en kennis opdoen.

Soortgelijke projecten